skip to Main Content

Het begint met een wens. Van Gorp maakt het plan.

Ieder mens heeft een woonwens en het verlangen om zijn of haar woongenot te verhogen. Een aanbouw, verbouw of complete nieuwbouw? Het moment om deze wens waar te maken is nu gekomen. Aannemersbedrijf van Gorp luistert naar je wensen en vertaalt dit in een uitvoerbaar en realistisch bouwplan.

Een renovatie na een verhuizing of je huidige woning aan passen naar hernieuwde woonwensen. Dit kun je maar één keer goed doen. Hierbij geldt voor ons de uitspraak “Een optimaal constructief verantwoord ontwerp met oog voor detaillering”.

We werken volgens BIM

Ontwerp

Je staat in een ruimte, je hebt veel ideeën en daar wil daar je woonwens waar gaan maken! Dat hier veel bij komt kijken realiseer je je. Dan is dit het moment om een deskundige in te schakelen! Dit is het moment om Aannemersbedrijf Van Gorp in te schakelen.

Wij benaderen het waarmaken van woonwensen op een logische maar ongebruikelijke wijze. Wij gaan namelijk uit van het eindresultaat. Wat heb je voor ogen? Wat zou je willen? Vanuit dit gesprek zullen we details gaan bepalen zodat het eindresultaat vorm krijgt. De ruimte zelf, de inrichting, de kleuren en de aangrenzende ruimtes. Ook de constructie, het onzichtbare maar zeer belangrijke deel, wordt besproken. Dit geheel wordt het ontwerp, tot in detail met je besproken en er wordt niets aan het toeval overgelaten.

Materiaalkeuze

Nadat het ontwerp is uitgewerkt en akkoord bevonden wordt het niveau van afwerking bepaald. Afwerking kent vele invalshoeken zoals zichtbaar materiaal en afwerking, maar ook het gewenste niveau van comfort en niet te vergeten, duurzaamheid! 

Er is heden ten dage zoveel keuze in materiaal en afwerking. Wordt een muur behangen of gesausd? Met of juist zonder structuur? Het bepaalt de wijze en kwaliteit van het stucwerk. Kies je voor natuursteen of toch keramisch op de wand of vloer? Een plafond met schuurwerk, glad met of zonder lijst? Allemaal vraagstukken die vooraf met je behandelen en bespreken. Vooraf duidelijkheid en goede afspraken!

Comfort

De doelstelling van woningverbetering, een verbouwing of renovatie is doorgaans het verhogen van het wooncomfort. Volgens Van Dale betekent comfort gemak en geriefelijkheid. Dit wordt gerealiseerd door het vergroten of anders indelen van ruimtes, het toepassen van nieuwe technieken en het gebruik van moderne en onderhoudsvriendelijke materialen.

Voor het realiseren van comfort wordt aandacht besteed aan de volgende onderdelen: luchtverversing, toetreding van daglicht en een aangename temperatuur. Ook de bediening van de techniek maakt onderdeel uit van het comfort. Gemak, lees in dit geval domotica, dient de mens. Dan gaat het om de bediening van de techniek zoals verlichting, temperatuur, zonnewering, deurcommunicatie, alarmering en signalering.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema geworden wat door de overheid wordt opgelegd. Hierin zijn door de overheid al verschillende stappen gezet. De verplichting om iedere woning te voorzien van een gasaansluiting is uit het bouwbesluit gehaald. De focus wordt verlegd naar duurzaam opgewerkte energie en energieneutrale woningen. Zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw.

Duurzaamheid en woningverbetering, verbouwing of renovatie gaan prima samen. Voor verschillende onderdelen zijn (nog) subsidies te verkrijgen die bijdragen aan het verlagen van de investeringen. Duurzaamheid is uit te drukken in een aantal kernbegrippen: isolatie, warmtepomp, zonne- en windenergie. Dit alles is toepasbaar op kleine schaal.

Budget

Een woonwens waarmaken is waar Aannemersbedrijf Van Gorp voor staat! We staan voor kwaliteit en gaan prettige samenwerkingen met onze opdrachtgevers. Een helder en goed gespecificeerd kostenplaatje en budget hoort daarbij!

Vanuit de voorgaande fasen wordt, samen met de opdrachtgever, een passend budget opgesteld voor de realisatie. Het budget is één van de onderdelen wat gedurende de realisatie met de opdrachtgever wordt besproken. De wijze waarop het budget wordt besteed wordt helder vooraf overeengekomen.

Planning

Afspraken maken! We maken samen met jou als opdrachtgever een planning. De planning geeft rust en vooral inzicht in de levertijden van de materialen, de geplande realisatie van de verschillende bouwdelen, de inzet van de verschillende disciplines op het juiste moment en de momenten van facturatie

Gewoon helder afspraken maken. Een planning kan wijzigen, dat is nu eenmaal mogelijk. Wij zorgen ervoor dat, indien er wat wijzigt, het duidelijk met je gecommuniceerd wordt.

Realisatie

Bij akkoord van de opdrachtgever starten we met de realisatie. We beginnen met het maken van tijdelijke voorzieningen om de overlast voor jou als opdrachtgever tot een minimum te beperken. Als de tijdelijke voorzieningen zijn gerealiseerd wordt gestart met de bouwactiviteiten.

Op vastgestelde momenten vindt een terugkoppeling plaats. Hier wordt de planning afgezet tegen de realisatie en tegen te verwachten vertragingen vanwege bijvoorbeeld weersomstandigheden, specifieke details die mogelijk aangepast moeten worden, de werkzaamheden voor de komende periode en het financiële overzicht besproken.

Alles vanuit het standpunt “Zeg wat je doet en doe wat je zegt”.

Oplevering

Eindelijk! Het werk is gedaan. Je woonwens is waargemaakt. Tijd voor de formele oplevering. Dit is een feestelijk moment waarop de opdrachtgever akkoord geeft op de afronding van de opdracht.

Wij weten dat de opdrachtgever ons graag ziet komen maar vooral heel blij is als wij weer weggaan. Dan zijn onze werkzaamheden afgerond en kan worden begonnen met de inrichting. Na dit moment treed de garantieperiode in werking.

Back To Top